21. Februara 2019.

Nagrađen vrtić ''Sunčani most'' - tradicionalni izlet s roditeljima

Zahvaljujući  nagradi za osvojeno 2. mjesto po količini prikupljenog starog papira među obrazovnim ustanovama na području HNK-a u prošloj godini, Multietnički inkluzivni vrtić ”Sunčani most” iz Mostara organizovao je danas zajednički izlet za djecu, roditelje i uposlenike vrtića.

“Činjenica da u Mostaru još uvijek ne postoje kontejneri za selektivno odlaganje otpada nije nas obeshrabrila da sami, praktičnim primjerom, djecu edukujemo o mogućnostima iskorištavanja razvrstanog otpada i značaju očuvanja čistog okoline”, kažu iz vrtića “Sunčani most”

Ovaj vrtić, već treću godinu za redom, u saradnji s firmomALBA BH, organizuje prikupljanje i otkup starog papira.

Na prijedlog predstavnika Vijeća roditelja vrtića ”Sunčani most”, ove godine je za izletište odabrana farma ”Ranč” u blizini Mostara.

Zajednički izlet bio je prilika za druženje izvan prostorija vrtića. Djeca, roditelji i uposlenici vrtića uživali su u prekrasnom prirodnom ambijentu ovog velikog obiteljskog imanja.

Pored susreta s mnogobrojnim životinjama, uživali su u sportsko-rekreativnim aktivnostima i osvježenju.

Vrtić ”Sunčani most” izražava zahvalnost firmi ”ALBA”, koja organizuje otkup starog papira i na taj način pomaže realizaciju ovakvih aktivnosti, a zahvalnost duguju djeci, roditeljima i prijateljima vrtić, , koji svakodnevno donose stari papir u vrtić i svojim primjerom i druge potiču na pravilno odlaganje iskoristivog otpada.

Multietnički inkluzivni vrtić ”Sunčani most” je inače prije 15 godina osnovala austrijska socijalna neprofitna organizacija ”Diakoniewerk”. Program podrazumjeva uključivanje manjeg broja djece s teškoćama u razvoju zajedno s vršnjacima koji nemaju razvojne smetnje.

 

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano