21. Marta 2019.

Najbogatiji Makedonac u pritvoru zbog prisluškivanja

Orce-Kamčev

Krivični sud u Skoplju odredio je tridesetodnevni pritvor makedonskom biznismenu Jordanu Kamchevu, koji je prvoosumnjičeni u najnovijoj istrazi Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Pritvor je kasno sinoć određen za još četiri osobe, koje su sa najbogatijim Makedoncem, po magazinu Forbesu, osumnjičeni za više krivičnih djela kao što su zločinačko udruživanje, oštećenje povjerilaca, prevara, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.

U slučaju nazvanom “Imperija”, osumnjičeno je 13 osoba, među kojima su i bivši direktor državne bezbjednosti Sašo Mijalkov, koji se, uz svog rođaka i bivšeg premijera Makeodnije Nikolu Gruevskog, smatra najmoćnijim čovjekom tokom desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE, kao i majka i sestra Jordana Kamcheva, prenosi rtcg.

Prema Specijalnom tužilaštvu, “tokom predistražnog postupka osigurano je dovoljno dokaza iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su ti ljudi u periodu od 2002. do 2013.godine učinili krivična djela za koje se terete, lično i preko firmi koje su bile, ili su u njihovom vlasništvu”.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano