26. Maja 2019.

Najmanje trinaest osoba poginulo u eksploziji u školi na Krimu

krim

Najmanje 13 osoba je poginulo, a 50 je ranjeno u napadu na fakultet u krimskom gradu Kerču, kada je jedan od studenata aktivirao eksplozivnu napravu, a zatim otvorio vatru iz automatske puške. Zvaničnici su saopštili da je u pitanju teroristički napad, te da se napadač ubio.

Kako javlja RT, napad je započeo snažnom detonacijom, a zatim je terorista otvorio vatru iz automatskog oružja. Njega su snimile i sigurnosne kamere.

Kako javlja RT, snage bezbjednosti i hitna pomoć su na licu mjesta, a desetine ljudi su već hospitalozovane. Iako je, prema prvim informacijama, uzrok eksplozije bio gas, iz Federalne službe bezbjednosti su naglasili da je u pitanju terorističk inapad.

Škola u kojoj se eksplozija desila je tehnički koledž koji pruža povremenu obuku ‘tinejdžerskim’ učenicima.

Rusija je anektirala ukrajinsku regiju Krim u 2014., izazivajući međunarodne osude i zapadne sankcije. Kerč je tačka na poluotoku gdje most koji povezuje Krim s Rusijom kreće s krimske strane.

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je most za cestovni saobraćaj u maju ove godine, sjedeći za volanom kamiona koji je prevezao preko mosta, prenosi Reuters.

Portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je da vlasti ispituju da li je to bio teroristički napad.

Peskov je rekao da je Putin naložio istražiteljima i obavještajnim agencijama da sprovedu temeljnu istragu i da je izrazio saučešće porodicama žrtava.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano