16. Januara 2019.

Najmlađi eMTeeM-ovci donijeli u Mostar dvije nagrade

Sinoć su se najmlađi članovi Mostarskog teatra mladih, okupljeni u Dječijem dramskom studiju, vratili sa 21. Festivala dječijeg teatra Bosne i Hercegovine, što ga u Gračanici organizuju Bosanski kulturni centar iz Gračanice i Centar za dramski odgoj iz Mostara.

U ovom završnom dijelu festivala nastupilo je 12 grupa, koje su izvele vrlo zanimljiv i kvalitetan program.

Žiri u sastavu Mirela Trepanić, Vahid Duraković i Bogdan Simić imali su težak posao u odabiru pojedinaca i predstava koje treba nagraditi.

Dječiji studio eMTeeM – a nastupio je sa predstavom “Mali princ”, koja je rađena po motivima istoimenog djela Antoana de Sant Egziperi.

U predstavi su igrali: Petar Mihić, Hana Mihić, Ena Burić, Majla Džubur, Zejna Obradović, Afan Obradović, Arduana Macić, Sarah Tiro, Sajra Cerovina i Nejla Memić, a režiju potpisuje Sead Đulić.

Na razgovoru o predstavama posebno je istaknuta scenska disciplina ansambla i njihova posvećenost onome što rade, te višedecenijski kontinuitet eMTeeM – ove poetike, koja se prenosi sa generacije na generaciju.

Na kraju, “Mali princ” nagrađen je sa dvije nagrade i to: Nagrada za ansambl igru, te Nagrada za funkcionalan izbor muzike.

Mostarska premijera predstave biće do kraja maja.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano