12. Decembra 2018.

Nakon raspisivanja potjernice, Todorić poručio da će se vratiti čim prikupi dokaze

sper3375990

Bivši predsjednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić u nedelju je na svom blogu poručio kako će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se “suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika”, nakon što je u subotu za njim raspisana potjernica.

“Da bi me spriječili u prikupljanju dokaza i dokumentacije protiv njih lično, brzopleto su sastavili sramotnu krivičnu prijavu kako bi me pritvorili. Čim završim prikupljanje relevantnih dokaza, vraćam se u Hrvatsku kako bih se suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika koji se sakrivaju iza institucija države”, kaže Todorić u novom priopćenju na svom blogu, na kome se od septembra redovno mogu čitati njegove objave.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo je u subotu potjernicu za Todorićem protiv koga je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12.oro Agrokorovih menadžera, te revizora.

“Kao čovjek komw su teško povrijeđena ljudska prava sa svojim advokatskim timom prikupljam dokaze i činjenice kako bih se mogao suprotstaviti lažima iz krivične prijave i odbraniti i sebe i moje saradnike od političkog progona kome je cilj zataškati činjenicu da je upravo politika otela privatno vlasništvo u komeu danas caruje bezvlašće i stvarni kriminal”, naglašava Todorić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano