20. Maja 2019.

Nakon vedrog jutra, očekuju se kiša i snijeg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutros je u većem dijeli Bosne i Hercegovine pretežno vedro. U Bosni po kotlinama sa maglom ili sumaglicom.

Temperature vazduha u 07 sati: Kupres -16 stepeni, Sokolac -14, Bjelašnica, Livno -10, Bugojno, Ivan Sedlo -8, Sarajevo -7, Jajce, Sanski Most -6, Banja Luka, Srebrenica, Tuzla -5, Bihać, Doboj, Prijedor, Zenica -4, Bijeljina -3, Stolac, Zvornik -2, Goražde, Trebinje -1, Gradačac, Mostar 0 stepeni.

Danas se u našoj zemlji, nakon pretežno vedrog jutra, očekuje postepeno naoblačenje, što na jugu, zapadu i sjeverozapadu može usloviti kišu, a u višim područjima susnježicu i snijeg.

Vjetar, slab, južni i jugoistočni.

Dnevne temperature od -2 do 7, na jugu do 10 stepeni.
—–

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti ugodnije.

Stabilno i sunčanije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije.

Tokom poslijepodneva i sa približavanjem noći, pod uticajem pogoršanja, kod osjetljivih osoba mogući su reumatski bolovi, glavobolja, nervoza, problemi sa snom.

Negativni efekti promjene biće izraženiji na jugu i jugozapadu zemlje, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
—–

BIHAMK

Saobraća se bez dužih zastoja

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima gdje je kolovoz mjestimično zaleđen. Izdvajamo putne pravce: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (prevoj Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Drvar-Resanovci, Mlinište-Glamoč-Livno, Trnovo-Foča (Rogoj), Tjentište-Gacko (prevoj Čemerno) i Sarajevo-Rogatica (Romanija).

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Kupres-Šuica-Tomislavgrad i Visoko-Kakanj. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova u Crnoj Gori, jutros je zabranjen saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Deleuša (Bileća-Nikšić), saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano