26. Maja 2019.

Nalazi obdukcije otkriće je li u zamrzivaču nađeno tijelo Jasmine

IMG_6434

Međimurska policija u ponedeljak je izvijestila da prije dovršetka odbukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005. godine, a zbog sumnji u ubojstvo je, prema neslužbenim podacima, uhapšena njena 45-godišnja sestra.

“Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba!,izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek.

Dodao je da je osumnjičena 45. godišnjakinja sa šireg područja opštine Mala Subotica u nedelju u večernjim satima predata pritvorskom nadzorniku međimurske policije, zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine.

Policija je potvrdila da je još 2005. godine pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš.

“Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada  nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće”, rekao je Risek, na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Porodica je tvrdila da je otišla u inostranstvo i da su u kontaktu

Od početka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju “ispitivali i utvrđivali, te preduzeli niz mjera i radnji” u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom, prenosi Hina.

Kazao je i da su s članovima pordice kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, a oni su tvrdili “da je otišla na brod, u inostranstvo i da su s njom u kontaktu”.

“Dosta su nas odvlačili u drugu stranu”, rekao je Dominić i dodao da su “preduzimali niz mjera, uključujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje”.

Na pitanje jesu li ostali članovi porodice učestvovali u počinjenju krivičnog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti ovaj slučaj do kraja.

Je li tijelo prebacivano u međuvremenu znaće se nakon sudske obdukcije.

Potvrdio je i da je policija bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom, koja se nalazi u inostranstvu i koja je 2005. godine prijavila nestanak.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano