25. Juna 2019.

Napadaču na novinara Cvetkovića tri mjeseca kućnog pritvora

b45093dc273c6f05c9d8035ad5bc5189_XL

Srđan Zlatanović (39) iz Bele Crkve osuđen je na tri mjeseca kućnog pritvora, uz elektronski nadzor, zbog toga što je u srpnju ove godine metalnim predmetom razbio glavu novinaru Stefanu Cvetkoviću iz Bele Crkve.

Osnovni sud u Vršcu je u presudi naveo da je prihvatio sporazum o priznanju krivičnog djela koji je Osnovno javno tužiteljstvo iz Vršca postiglo sa Zlatanovićem.

U presudi, u koju je Beta imala uvid, navodi se da je Zlatanović 9. jula uveče, u ljetnjoj bašti jednog kafića u Beloj Crkvi, “bez razloga i povoda”, Cvetkovića udario metalnom ortopedskom štakom u glavu, nakon čega je novinar imao otvorenu ranu veličine “tri-četiri centimetra”.

Napad je okvalifikovan kao nanošenje lake tjelesne povrede.

“To je skandalozno i sramotno, dokaz da u ovoj državi više nema ni suda ni tužilaštva. To je izvršio po nalogu organizovane kriminalne grupe, koja mu je garantovala da neće biti procesuiran”, rekao je Cvetković.

Novinar Cvetković je bio nestao 13. juna uveče, a 15. juna u rano popodne državni organi su saopštili da je pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dvije bile maskirane, a jedna je pokazala “nešto poput policijske značke”.

Tužilaštvo je nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano