23. Aprila 2019.

„Naša djeca“ dio su humanitarnog muzičkog projekta Dj Solomuna i Klabike

DJ Solomun i Klabika kolektiv realizatori su još jedne plemenite muzičke inicijative, koja je obradovala djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine.

Riječ je o donaciji Dj opreme za dječije domove, kulturne centre i nevladine organizacije, koju je svjetski poznati Dj Mladen Solomun omogućio odrekavši se honorara na događaju The Dinaric Alps Encounter, u organizaciji Klabike.

Muzička oprema  donirana je u četiri grada: Mostar, Sarajevo, Travnik i Banja Luku.

Mostarsko udruženje „Naša djeca“ postalo je dio  ove zanimljive humanitarne akcije, što će rezultirati pokretanjem Dj radionice za korisnike projekta Dječijeg kluba „Naša djeca“ unutar JU Dječiji dom Mostar. Kao stimulans, energični tim Red Bulla će polaznike DJ radionica  pratiti i nagraditi ih mini zabavom uz gostovanje Dj-kamiona na njihovoj omiljenoj lokaciji .

„Ovo je samo mali dio onoga što slijedi, a najvažnija stvar u cijeloj priči je već sa vama, a to je muzika“, poručio je Solomun za nove mlade dj entuzijaste.

Dječiji klub „Naša djeca“, egzistira unutar dječijeg doma od 2010. godine i u njemu štićenici imaju priliku konstruktivno provoditi svoje slobodno vrijeme. Udruženje „Naša djeca“ već dugi niz godina pomaže štićenike Dječijeg doma, te ih zbrinjava, osnažuje i usmjerava  po izlasku iz ustanove.

„Zadovoljstvo nam je biti dio ove predivne priče. Pored brojnih edukativnih i kreativnih programa koje organiziramo u Dječijem klubu, djeca će se sada imati priliku upoznati s nečim potpuno novim za njih i  muzički se nadograđivati i usmjeravati. U tome će nam pomoći Dj-ica Marina Mimoza, koja će voditi Dj radionicu za mališane i sigurni smo da će zajedno postići odlične rezultate“, kaže Aida Kajan, podpredsjednica udruženja „Naša djeca“.

A. P.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano