16. Januara 2019.

“Ne igraj na Engleze” u petak u Narodnom pozorištu u Mostaru

Ne-igraj-na-engleze-predstava5

U Narodnom pozorištu u Mostaru u petak, 18. maja, u 20 sati, na Velikoj sceni na repertoaru je predstava “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića. u režiji Emira Spahića.

Komedija o ovisnosti, kockanju, prijateljstvu i ljubavi. O nadi i našoj iluziji dobitka… Predstava koja na ozbiljan, duhovit i ironičan način progovora o značajnom društvenom problemu i fenomenu, a to su kladionice i igre na sreću.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva Paun (Ivan Skoko), Piksi (Emir Spahić) i Bule (Emir Sejfić) čekaju ishod jedne utakmice, posljednje u tom danu na koju su se kladili. Sve utakmice tog dana, na tiketima koje drže kao vizu za sreću, su dobijene i samo čekaju ishod te jedne na koju su se sva trojica različito kladila. Čekajući ishod jedne utakmice, u toj jednoj večeri otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći…

Njihovi životi su protraćeni, okolnosti su od njih napravile ljude iskidane niskim strastima koji svoje materijalne potrebe nastoje ostvariti putem klađenja. Drži ih zajednička ovisnost.

Zajednička iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako jedan dobitak može nadomjestiti hiljade gubitaka, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje…

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Igraju: Emir Spahić, Emir Sejfić, Ivan Skoko.

Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano