21. Februara 2019.

Nema odobrenja: U Mostaru neće biti organizovano javno praćenje utakmice Hrvatske i Engleske

145747_foto_pogledajte_navijacku_atmosferu_nu_mostaru_uoci_utakmice_hrvatska_rusija_5_475_316_85_s_c1

S obzirom na izuzetno veliku zainteresovanost javnosti u Mostaru za praćenje utakmice na Svjetskom fudbalskom prvenstvu između Hrvatske i Engleske obavještavamo da zbog proglašenja Dana žalosti na godišmkicu tragedije u Srebrenici, 11. jula, nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu saobraćaja na raskrsnici ulice Stjepana Radića i ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta, navodi se u današnjem saopštenju GO HDZ-a Mostar.

“Uvažavajući zakonsku obavezu poštovanja i ponašanja na Dan žalosti, odavanja počasti svim žrtvama rata u BiH i ratnim tragedijama, HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizovati javno praćenje utakmice Hrvatska – Engleska, koje se trebalo održati sutra u srijedu 11. jula.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar u cijelosti izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH,s nadom kako će sjećanja i spomen, kroz proglašenja Dana žalosti, spriječiti da se ratne tragedije više nikada ne ponove.

Vjerujemo kako će sutra biti uvažen osjećaj za žrtve ratne tragedije iz prošlosti, ali takođe uvažen i osjećaj nade, vjere i sreće zbog svjetskog uspjeha Hrvata s ciljem izgradnje bolje budućnosti, te ohrabrenja svima kako i male države i malobrojni narod mogu postići vrhunske rezultate i svjetske uspjehe”, stoji na kraju saopštenja GO HDZ-a BiH.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano