19. Aprila 2019.

Nepal: Nema više šansi za pronalazak preživjelih

39974

Vlada Nepala je saopštila da nema više šanse da budu pronađeni novi preživjeli razornog zemljotresa,, koji je prošlog vikenda pogodio tu zemlju, a čiji je broj žrtava u međuvremenu narastao na 6.621.

„Već je prošlo sedmicu dana od te katastrofe. Trudimo se najviše što možemo da pomognemo ljudima, ali sada mislim da nema više nikakve šanse da neko bude pronađen živ ispod ruševina“, izjavio je portparol nepalskog Ministarstva unutrašnjih poslova Lakšmi Prasad Dakal.

Pored novog bilansa poginulih od 6.621, Dakal je iznio i da je broj povrijeđenih porastao na 14.023.

Zemljotres jačine od 7,8 stepeni Rihterove skale, najjači koji je pogodio Nepal u posljednjih 80 godina, u potpunosti je uništio područja oko epicentra, a razrušen je i veći dio prijestolnice Katmandua.

Timovi spasilaca iz više od 20 zemalja svijeta već sedmicu dana pretražuju ruševine uz pomoć pasa tragača i uređaja za otkrivanje topline u potrazi za preživjelima, ali od četvrtka naveče niko nije živ pronađen.

Zemljotres koji je razorio Nepal je, takođe, pogodio susjedne države Indiju i Kinu, u kojima je poginulo više od 100 ljudi.
(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano