20. Maja 2019.

Nikšić i Kojović: BH Blok ostaje jedinstven

FNA_93128

Lideri Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS), Nermin Nikšić i Predrag Kojović, nakon sastanka s liderom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem u Sarajevu, izjavili su novinarima da BH Blok ostaje jedinstven.

Na današnjem susretu, nisu donosene nikakve odluke koje bi mijenjale ranije stavove, rekao je Nikšić.

“Mi smo u potpunosti dali podršku članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću kad je riječ o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara BiH i činjenica je da stojimo iza toga da se moraju poštovati Ustav i zkoni BiH”, Nikšićeve su riječi.

Dogovoreno je da na nivou delegacija triju stranaka bude održan sastanak u narednom periodu, gdje će definitivno biti utvrđeni principi kad je riječ o učešću u izvršnoj vlasti, kazao je, takođe, lider SDP-a.

“BH Blok je građanske orijenatcije, bosanskohercegovački blok, koji, i ako bude mijenjao odluke, donosiće ih u interesu građana BiH, a ne SDA, HDZ-a, SNSD-a ili bilo koje druge političke partije s etnonacionalnim prncipima”,kazao je Nikšić.

Na pitanje je li na nivou Predsjedništva SDP-a razmatran eventualni razgovor sa SDA, Nikšić je kazao da su takve informacije pogrešne.

“Čvrsto smo opredijeljeni da ostajemo dio BH Bloka i samo tako možemo biti ili opozicija ili vlast”, kazao je.

Lider Naše stranke Predrag Kojović želi vjerovati, kako je izjavio novinarima nakon današnjeg sastanka, da je BH Blok projekat budućnosti koji neće zanemariti interese građana a ni vlastite interese u sljedećem izbornom ciklusu. Opredjeljenje je da se odluke unutar BH bloka donose zajedno.

“Ogroman je pritisak, svjesni smo komplikovanosti situacije na federalnom i državnom nivou. Danas smo razmijenili stavove i na sljedećem dogovorenom sastanku, svjesni smo da ćemo morati donijeti neke teške odluke”, Kojovićeve su riječi.

“Nisu tačne glasine da je jedna od stranaka BH Bloka svakog dana bliža SDA ili HDZ-u”,ustvrdio je on i dodao da ne želi da iko podliježe medijskim i drugim insinuacijama da se BH Blok raspada.

Kojović želi vjerovati da BH Blok može zaista postati bosanskohercegovačka priča, prisutna i u Republici Srpskoj i u Hercegovini, nuđenjem potpuno nove politike.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano