19. Juna 2019.

Novi saziv Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar održao prvu radnu sjednicu

viber-image-2019-02-15-09.06.43-1068x801

Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Mostar u novom sazivu sinoć je održao prvu radnu sjednicu za mandatni period 2019-2023. godin.e Sjednicom je predsjedavao novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Džafer Alić. Nakon analize i iznesenih prijedloga usvojeni su izvještaji o radu u 2018.godine i plan rada Izvršnog odbora za 2019. godine, saopšteno je iz MIZ Mostar.

„Medžlis IZ-e Mostar u protekle dvije decenije postigao je zavidne rezultate i postigao visoke standarde svog poslovanja. Zadatak novog saziva Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Mostar, svih naših preduzeća, organa, ustanova i uposlenika, prije svega, ogleda se u potrebi očuvanja digniteta koji je Medžlis ostvario u našem društvu. Naša primarna obaveza i poslanje i dalje će ostati izgradnja  zajednice, naših džemata, naših mekteba, očuvanje, upravljanje, revitalizacija i unaprjeđenje vakufske imovine shodno zahtjevima vremena, preporukama i normativnim aktima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini“, kazao je novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora  Džafer Alić.

Na kraju sjednice, članovi Izvršnog odbora su izrazili zahvalnost Ramizu Jelovcu za rezultate ostvarene u periodu od 2003 -2018. godine

 (NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano