23. Aprila 2019.

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostar po uzoru na bečki

som

Simfonijski orkestar Mostar održaće 21. januara u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače ‘Novogodišnji koncert’ po uzoru na onaj u Beču, te tako donijeti dašak bečkog glamura i ove godine u Mostar.

Čak 54 muzičara iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Trebinja, Banjaluke, Sarajeva, Splita, Dubrovnika, Zagreba i Beograda predvođeni, kao i prošle godine, bečkim maestrom Giuseppeom Terzom donijeće hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestonice.

”Kao da sjede u bečkom M uzičkom zavodu, slušaoci će moći uživati u koračnicama, valcerima i polkama kompozitorske porodice Strauss, a mostarski su simfoničari ove godine u program uvrstili i prigodna djela Berlioza i Rossinija”, navode iz Simfonijskog orkestra Mostar, uz napomenu kako su ples balerina, zvučni i vizualni efekti, cvjetni ugođaj… samo neke od dodatnih poslastica za publiku.

Organizatori napominju kako je riječ o gigantskom koncertu, koga se ne bi postidjeli ni najveći evropski gradovi, saopšteno je iz Kosače.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano