24. Marta 2019.

Novosti iz Veleža: Hepok sponzor i iduće sezone, Čadikovski i Merzić potpisali jednogodišnje ugovore

Poznata kompanija bila je sponzor mostarskog premijerligaša i u prošlosti, a saradnja dva mostarska brenda obnovljena je za ovu sezonu.

„Odlučili smo da ovim sponzorstvom, pored promocije naših proizvoda i usluga, pomognemo širu zajednicu i razvoj sporta u gradu Mostaru”, rekao je, između ostalog, direktor Hepoka Sinan Merzić, koji je ugovor o sponzorstvu potpisao u društvu novog predsjednika Upravnog odbora Veleža Đenana Salčina.

„Obnovom ove saradnje pokušavamo napraviti iskorak u klupskim ambicijama i nadam se da ćemo svi zajedno puhnuti u jedro koje će nas vući naprijed. Izuzetna mi je čast što je Hepok odlučio ponovno biti sponzor, a i mi ćemo nastojati da i kompanija dobije svoju korist kroz našu promociju njihovog imena”, istakao je Salčin.

Finansijski uslovi ugovora nisu saopšteni.

Danas su jednogodišnje ugovore sa Veležom su potpisali Makedonac Dragan Čadikovski i povratnik iz Norveške Samir Merzić. Čadikovski je napadač, dok je Merzić znao igrati kako na poziciji stopera tako i zadnjeg veznog.

Dragan Čadikovski, 22. godišnji Makedonac koji je u svojoj karijeri igrao za veliki broj klubova u Sloveniji (Celje, Rudar Velenje, Olimpija Ljubljana, Koper, Domžale), jednu sezonu je proveo u Zenitu iz Sainta Petersburg, pored toga nosio je dres Partizana, Incheon Uniteda, Radničkog iz Kragujevca i Kolubare.

„Poziv je došao iznenada, razgovarao sam sa mojim dobrim drugom Darkom Maletićem, raspitao sam se o ekipi i dobio sam sve najbolje informacije, kako o klubu, tako o gradu, ljudima, tako da nije bilo teško dogovoriti se, posao smo završili za par minuta. Došao sam u klub velike tradicije, čak je i moj otac sjajno reagovao kada sam mu rekao da imam ponudu Veleža. Nadam se svojim dobrim igrama, dobrim rezultatima kluba“, istakao je Čadikovski.

Pored Čadikovskog, službeno je predstavljen i Samir Merzić, koji se u ekipu Veleža vraća nakon pola godine odsustva, s obzirom da je ekipu napustio na kraju jesenjeg dijela prošle. Merzić je u proteklom periodu bio u Norveškoj, pokušao je pronaći angažman u Austriji, na kraju se odlučio za Velež.

„Radio sam dosta individualno posljednjih mjesec dana, mislim da sam fizički spreman, ekipi se priključujem od subote. Na meni je da zalaganjem, izborim svoje mjesto u početnoj postavi, vidjećemo kako će to sve izgledati, nadam se uspješnoj sezoni“, kaže Merzić.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano