21. Aprila 2019.

Oblačno i nestabilno vrijeme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Sokolac 14, Ivan Sedlo i Kupres 15, Livno i Sarajevo 17, Bugojno 18, Banja Luka, Bijeljina, Goražde, Jajce, Prijedor i Tuzla 19, Bihać, Doboj, Sanski Most i Zenica 20, Gradačac i Trebinje 21, Neum 24, Mostar 25 stepeni.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima, kao i tokom prijepodneva pljuskovi

——

Biometeorološka prognoza

Slično kao i proteklih dana.

Jutarnji sati svježiji i ugodniji, a poslije podne će se opšta slika djelimično pokvariti pod uticajem sparnog vremena.

Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te po potrebi redukovati kretanje u toplijem dijelu dana, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

——

BIHAMK

Pojačan promet vozila na GP Doljani

Jutros se na većini puteva u BiH saobraća bez dužih zastoja uz umjerenu frekvenciju vozila, osim dionica u gradskim centrima gdje je intenzitet saobraćaja pojačan. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove pa vozačima savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.  Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Na putevima sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere svu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice, saopšteno je iz BIHAMK-a

  1. K.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano