26. Maja 2019.

Oblačno s kišom

IMG_2145

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u Krajini.

Temperature vazduha u 08 sati: Sokolac 8 stupnjeva, Bugojno i Ivan Sedlo 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 12, Jajce i Tuzla 13, Bihać, Sanski Most i Zvornik 14, Bijeljina i Doboj 15, Banja Luka, Brčko, Prijedor i Stolac 16, Gradačac i Trebinje 18, Mostar 19 stepeni.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

——

Biometeorološka prognoza

Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije.

Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije.

Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Opšta slika postepeno će se pogoršavati.

—–

BIHAMK

Povoljni uslovi za vožnju

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u istočnim i centralnim krajevima, skrećemo pažnju na jutarnju maglu.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala od danas (14.09.) do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 09 do 18 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Danas od 07 do 18 sati zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466 (prema Trebeviću) od hotela „Pino Nature“ prema Brusu (u dužini 900 metara). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: pristupni put za Vidikovac-Apelova cesta-Vidikovac-Brus i R-446a-Lukavica-Klek-Jasik-Brus.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Vremenski uslovi danas su povoljni, a promet vozila umjeren.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano