17. Juna 2019.

Oblačno u Bosni, sunčano u Hercegovini

Jutros je u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle ili niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malo do umjereno oblačno.

Temperature vazduha u 08 sati: Sokolac -2 stepena, Livno 3, Bugojno i Ivan Sedlo 4, Bjelašnica 5, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 6, Bihać, Bijeljina, Jajce i Zenica 7, Banja Luka, Brčko, Doboj, Grude i Sanski Most 8, Stolac 9, Gradačac i Trebinje 12, Mostar 14 stepeni.

Danas se u jutarnjim satima, a prije podne po kotlinama Bosne očekuje magla i niska oblačnost. U drugoj polovini dana, sunčano vrijeme uz malo do umjereno oblačno. U Hercegovini sunčano.

Vjetar slab promijenljivog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

——

Biometeorološka prognoza

Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje.

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana, obzirom da će biti toplije.

Takođe, preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

—–

BIHAMK

 Pojačana frekvencija saobraćaja u gradskim centrima

 Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost, savjetujemo oprezniju vožnju u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo:autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09:00 do 13:00 sati i od 15:00 do 18:00 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano