26. Maja 2019.

OC CZ HNK-a: I danas bez nastave u Konjicu i Jablanici

snijeg.png

Zbog nevremena, nastave danas neće biti na području opština Konjic i Jablanica, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

 Konjic

Tokom jučerašnjeg dana, pročišćene su putne komunikacije do naselja Čuhovići, Donja Gorica, Zaslivlje, Grušča, Bajić Brdo i Donje Selo.

Na jučerašnjem sastanku Štaba civilne zaštite opštine Konjic i Kolegija direktora Osnovnih škola, kao i v.d. direktora Srednje škole Konjic, usvojen je Zaključak da se do 20. decembra odgodi nastava u školama na području opštine Konjic.

 Jablanica

Tokom prethodnog dana, čišćeni su lokalni putovi  prema naseljima Slatina (Zaseok Drinovci), Bare 2- Velići, Ostrožac, Djevor Glogošnica, Košćan, Industrijska zona, kao i više gradskih ulica.                                                                                                                         U ulici Pere Bilića vršeno je čišćenje trotoara i odvoz snijega.

Radnici Elektrodistribucije Jablanica otklonili su kvarove na javnoj rasvjeti za naselje Šljunkara.

Opštnski Štab Civilne zaštite donio je Odluku da se produži prekid rada škola i dječjeg obdaništa za srijedu 19.12.2019. godine.

Za danas je planiran nastavak čišćenja i skidanja leda i uvaljanog snježnog pokrivača, te proširivanje prometnica na lokalnim putovima, kao i nastavak čišćenja gradskih ulica odvozom snijega sa trotoara.

 Prozor

Tokom jučerašnjeg dana nastavljeno je čišćenje i odvoz snijega sa gradskih ulica i javnih površina. U akciju su, osim radnika Civilne zaštite, uključeni vatrogasci DVD Rama, kao i ljudstvo i mehanizacija JP „Vodograd“, te mnogi građani. Akcija se nastavlja i danas.

Visina snježnog pokrivača  u gradu Prozoru, u 07 sati, iznosila je 30 cm.

Svi putnii pravci su prohodni, a saobraćaj se odvija otežano zbog ugaženog snijega na kolovozima.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano