26. Maja 2019.

OC CZ HNK-a: Lukomir i Čuhovići bez struje

FNA_69421

Na području opštine Konjic, od ranih jutarnjih sati Štab  CZ rukovodi akcijama zaštite i spašavanja. U toku jučerašnjeg dana, pročišćene su komunikacije: Gorica, Podhum, Prijeslop, Hasanovići, Barmiš, Herići, Vrtići i Bukovlje. Tokom dana stabilizovala se  situacija sa napajanjem električnom energijom. Bez električne energije su još Lukomir i Čuhovići, saopšteno je iz OC CZ HNK-a.

Jablanica

Elektrodistribucija JP EP BiH će nastaviti sa popravkama na dalekovodima za Gradac i Čeharski vrh, kao i popravci pokidanih instalacija na javnoj rasvjeti na lokalitetu Šljunkara.

Za danas je planiran nastavak čišćenja lokalnih puteva za zaseok Drinovci i Lokva u MZ Slatina, te u MZ Glogošnica i Doljani, kao i nastavak čišćenja gradskih ulica.

Prozor

Tokom jučerašnjeg dana, odsjek Civilne zaštite organizovao je akciju čišćenja i odvoza snijega sa gradskih ulica i javnih površina. U akciju su, osim radnika Civilne zaštite, bili uključeni vatrogasci DVD Rama, kao i ljudstvo i mehanizacija JP „Vodograd“, te mnogi građani. Akcija se nastavlja i danas.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano