18. Januara 2019.

Odbor Gradskog područja SDA Mostar-Sjever: Sve učiniti da se tragični slučaj iz Livča više ne ponovi

ubistvo u livcu

Povodom tragičnog događaja na području naše lokalne zajednice u kome je izgubljen jedan mladi život Odbor Gradskog područja SDA Mostar-Sjever, ocjenjuje ovaj čin kao težak oblik maloljetničke delikvencije sa smrtnim ishodom .

„Ovim putem, Odbor Gradskog područja SDA Mostar-Sjever upućuje najiskrenije saosjećanje sa porodicom nastradalog mladića, u njihovoj boli i tuzi, te izražava svoju namjeru da će u okviru svog djelovanja učiniti sve što je moguće da se ovakvi slučajevi preduprijede i ne ponove .

Način na koji je jedan mladi život izgubljen upućuje na neophodnost angažovanja šire društvene zajednice u cilju preventivnog djelovanja, kao i konkretnog djelovanja nadležnih institucija na rasvjetljavanju ovog događaja, čiji rezultati mogu dati smjernice za djelovanje u budućem periodu kako se ovi ili slični događaji ne bi ponavljali .

Posebnu ulogu u ovom angažmanu imaju bezbjedonosne službe, od lokalnog do državnog nivoa, vaspitno-obrazovne ustanove, vjerske zajednice, udruženja građana, političke organizacije i drugi.

Angažman svih ovih činilaca mora biti koordiniran s posebnim akcentom na zajednički rad Udruženja roditelja i škola, kako bi rezultati ovog djelovanja bili vidljivi, sa krajnjim ciljem osiguranjem sigurnijeg ambijenta u kome se razvijaju i žive naša djeca”, stoji na kraju saopštenja Odbora Gradskog područja SDA Mostar-Sjever.

A. P.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano