21. Februara 2019.

Odgođen žrijeb fudbalske BH Telecom Premijer lige BiH

FedKits_BOSNIA_Home_4x2_IMAGES_PR_02

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH donio je odluku o odgođanju žrijeba BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine za narednu takmičarsku sezonu.

Razlog za odgađanje žrijeba BH Telecom Premijer lige je zahtjev FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova FS BiH od 29. maja, a koji je Izvršnom odboru FS BiH dostavljen dva sata prije početka sjednice.

Kao što je poznato, tom odlukom potvrđena je odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova FS BiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za učešće u BH Telecom Premijer ligi BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uslova iz finansijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova.

FK Borac Banja Luka je u dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve finansijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Članovi Izvršnog odbora FS BiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK Borac Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO FS BiH iz FS RS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor FS BiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Shodno tome, zaključeno je da se zahtjev FK Borac Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin žrijeba BHT Premijer lige BiH biće naknadno utvrđen, saopšteno je iz FS BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano