19. Juna 2019.

Odličan nastup bh. brzoklizača na tajmičenju u Beogradu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, članovi KKK “Bosna”, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Ermin Raščić, Omar Saletović i Illan Krstić, sa trenerom Nihadom Bašićem, uz punu podrsku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupili su 1.i 2. decembra na međunarodnom takmičenju serije Alpe Adria Trophy u Beogradu.

U konkurenciji 67 brzoklizača iz 7 zemalja (Austrija,Hrvatska, BiH, Mađarska, Slovenija, Bugarska i Srbija), naši takmičari imali su odličan nastup.

Tarik Omeragić je klizao izvaredno i u ukupnom plasmanu osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju. Tarik je na 500m isklizao najbolje vrijeme u BiH u ovoj klizačkoj sezoni (44,5s) s kojim je ispunio normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i obezbijedio nastup na narednom Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Samra Selimbegović je, takođe, osvojila srebrnu medalju ali, nažalost, vrijeme koje je isklizala na 500m nije bilo dovoljno za ISU normu i nastup na EP i SP, što će pokušati ostvariti polovinom ovog mjeseca u Budimpešti.

Omar Saletović je osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju.

Ermin Raščić bio je četvrti, a u Beogradu je popravio lični rekord, po drugi put u deset dana, što je ohrabrenje pred njegov nastup na EYOF 2019.

Illan Krstić je zauzeo solidno 8. mjesto.

“Zadovoljni smo nastupom i ostvarenim rezultatima naših takmičara u Beogradu, naročito kada se uzme u obzir u kakvim uslovima treniraju”, rekao nam je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano