16. Juna 2019.

Održan predizborni skup SDA gradskog područja Zapad i Jugozapad

U prepunoj dvorani Centra za kulturu, održan je zajednički centralni skup Odbora Gradskog područja Zapad i Jugozapad, na kome su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. Govoreno je i o ustrajnom radu i rezultatima kadrova SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u prethodnom mandatu te planovima za rad u budućem periodu, saopšteno je iz Gradskog odbora SDA Mostar.

Ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prof.dr. Elvira Dilberović obratila se prisutnima upozorenjem da su predstojeći izbori od velike važnosti i porukama da treba birati ljude koji će raditi iskreno za narod i međusobno se podržavati, te da je SDA – snaga naroda.

„Mi smo na strani pravde! Mi smo na strani istine! Mi smo na strani opstanka. Ovo je vrlo važan period i ovo su vrlo važni izbori za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu. Imamo sposobne i čestite ljude. Možemo izabrati ljude koji će raditi iskreno i sa više merhameta“, poručila je Elvira Dilberović.

Kandidatkinja za Skupštinu HNK Alisa Hajdarević pozvala je sve građane da izađu na izbore i podrže kandidate SDA na listama i gospodina Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva, kako bi zajednički gradili državu Bosnu i Hercegovinu.

„Želim da naša djeca ostanu ovdje, da se školuju ovdje i ulažu svoje znanje u ove prostore. Ne želim da sposobnost i inteligenciju naše djece dajemo nekim strancima koji će ih iskorištavati u mjeri u kojoj je njima potrebna. Želim da naša djeca sa svojim nenama i dedama pričaju na svom, bosanskom jeziku“, dodala je Alisa Hajdarević.   

Šerif Špago, pedsjedavajući Skupštine HNK u aktuelnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, istakao je da je ubjedljiva pobjeda na prošlim izborima, sa preko 20.600 osvojenih glasova u HNK, omogućila SDA snagu da kroz paritet u vlasti spriječi negativne pojave i ostvari znatne rezultate u proteklom periodu.

„Za tri godine rada vlade uspjeli smo kanton, koji je praktično bio pred bankrotom, finansijski potpuno stabilizovati, vratiti preko 10 miliona KM dugova, ulagati milionske iznose u obnovu škola i objekata zdravstvenih ustanova. Povećati izdvajanja za visoko obrazovanje i stipendije. Zakonski definisati i potpuno finansirati oblast socijalne zaštite, uključujući Zakon o zaštiti porodice s djecom, te brojne druge rezultate“, rekao je Šerif Špago.

Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, poručio je da je, osim brojnih infrastrukturnih projekata urađenih u čitavom Mostaru, ostvaren niz značajnih rezultata. Kadrovi SDA su, preko Gradske uprave Mostar, Vlade HNK i viših nivoa vlasti, uspješno stabilizovali Univerzitet „Džemal Bijedić“ i Kantonalnu bolnicu dr. „Safet Mujić“. Urađeno je mnogo po pitanju kulture osnaženjem rada Narodnog pozorišta i Centra za kulturu. Urađeni su i pomaci u oblasti sporta. Velež koji je bio u fazi gašenja sad se bori za povratak u Premier ligu. Sve to je urađeno u vrlo složenim političkim uslovima bez Gradskog vijeća..

Sa skupa je upućen poziv članovima i simpatizerima SDA te svim građanima Mostara, da dođu na centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije u ponedeljak, 1.10. u 20 sati. Naglašena je važnost izlaska na izbore, podržavanja liste SDA na svim nivoima, te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)   

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano