25. Juna 2019.

Održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovane ilegalne imigracije

U Tužilaštvu BiH je održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovane ilegalne imigracije, kojim je predsjedavala v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Gordana Tadić.

Na sastanku su učestvovali članovi Udarne grupe iz pravosudnih, policijskih, bezbjedonosnih i poreznih institucija sa nivoa države, entiteta i Brčko distrikta BiH. Sastanku je prisustvovao predstavnik Evropske komisije u BiH.

Centralne teme sastanka su se odnosile na procjenu situacije u vezi sa migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini i aktivnostima članova Udarne grupe u konkretnim slučajevima, te saradnji i koordinaciji rada sa drugim nadležnim organima za suzbijanje ilegalne imigracije u BiH, kao i razmatranju operativnih aktivnosti.

Zajednički zaključak današnjeg sastanka je jačanje saradnje i koordinacija rada između svih tužilaštava u Bosni i Hercegovini i policijskih agencija u borbi protiv trgovine ljudima, kao i borbi protiv korupcije u vezi sa ilegalnim migracijama i azilom, saopštteno je iz Tužilaštva BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano