17. Juna 2019.

Održana akcija čišćenja korita i priobalja rijeke Bune

U organizaciji Sportsko-ekološkog udruženja Hercegovina iz Mostara (SEUH) u subotu je održana, sedma po redu, ekološka akcija čišćenja korita i priobalja rijeke Bune kod  Mostara.

U ovoj već tradicionalnoj aktivnosti učestvovalo trinaest ronilačkih klubova iz svih dijelova BiH i zemalja u okruženju (KPA Vodomar Duga Resa, ERK HVIDRA Split, ERK Timun Gradac, ERK Periska Ploče, HRK Neum, RK Buško Jezero Livno, ŠREK Vidra Ljubuški, RK Nemo Brčko, RK Vidra Modriča, KPA Explorer Sarajevo, RK Posejdon Mostar, RK Neretva Mostar, SEUH). Podršku 50.tku ronilaca pružali su članovi DVD Buna sa svojim kajacima i članovi USR Neretva 1933 kao timovi na kopnu.

U jednosatnoj akciji, pod vodom je izvađeno stotinjak vreća smeća i otpada, među kojima je bilo i nekoliko nedozvoljenih ribolovnih alata – vrša, koje su članovi USR Neretva 1933 po vađenju i uništili.

Ovu društveno-korisnu aktivnost, a koja je ujedno i najveće okupljanje ronilaca u BiH, podržali su brojni društveni i privredni subjekti: Turistička zajednica HNK-a, Agencija za vodno područje Jadranskog mora Mostar, HT Eronet, MATRES Unicredit Bank, Agram Invest, Mališić dd., Ledo, Ožujsko pivo, Aluminij dd., Podrumi Vilinka, Grad Mostar Služba za civilnu zaštitu, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a i drugi,

Nakon ronilačko-ekološke akcije, upriličen je prigodan ručak za sve učesnike u Relax outdoor centru na Bun,i gdje je ujedno bio i štab EKO akcije.

Ronioci nastavljaju druženje u nedelju zaronom u jezero HE Mostar, te paintball turnirom.

SEUH se zahvaljuje svim učesnicima na aktivnom učestvovanju u ovoj nesvakidašnjoj društveno-korisnoj akciji, te svim privrednimi društvenim subjektima na nesebičnoj podršci.

SEUH će i u narednom godinama nastaviti sa sličnim akcijama u još većem obimu.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano