24. Aprila 2019.

Održana promocija Zbornika radova „Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti“

godina od smrti“, završen je desetodnevni svečani program obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Promocija je održana u prostorijama Pravnog fakulteta, a promotori Zbornika bili su prof. dr. Husnija Kamberović, redovni profesor na Odsjeku za historiju Univerziteta u Sarajevu, i prof. emeritus Mirko Pejanović, akademik, uz moderiranje više asistentice na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Fatime Trbonja.

Zbornik radova „Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti“ nastao je kao rezultat rada istoimenog međunarodnog naučnog skupa, kojeg su organizovali Fakultet humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Muzej Hercegovine Mostar 21. 4. 2017. godine. U radnom dijelu skupa učestvovali su, između ostalih, Husnija Kamberović, Raif Dizdarević, Mirko Pejanović, Hrvoje Klasić i drugi, a skup je podržalo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

„Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru srdačno zahvaljuje brojnim medijima i brojnim sugrađanima i sugrađankama na podršci i praćenju kako ovog, tako i prethodnih pet događaja u sklopu programa obilježavanja 42. godišnjice postojanja i rada Univerziteta, čime smo zajedno odali počast radu Univerziteta, generacijama koje su učestvovale u njegovoj izgradnji, ali i ličnosti i djelu Džemala Bijedića po kojem je Univerzitet dobio ime.“, saopšteno je iz Stručnog tima za odnose s javnošću Univerziteta.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano