24. Juna 2018.

Održana završna svečanost Kluba vodenih sportova „Orka“

U kongresnoj dvorani hotela „Mepas“ održana završna svečanost za 2016. godinu Kluba vodenih sportova „Orka“.

Na svečanosti je nagrađeno oko 100 plivačica i plivača, proglašeni su najbolji pojedinci u klubu i uručena prigodna priznanja sponzorima i prijateljima kluba, koji su pomogli u radu kluba u 2016. godini.

Preko 250 prisutnih plivača, roditelja, sponzora i prijatelja kluba, osoba iz javnog i sportskog života oko sat vremena uživalo je u prezentaciji rezultata i postignuća mladih plivača u 2016. godini.

Plivači „Orke“ su u 2016. godini učestvovali na 24 takmičenja u BiH i Evropi, sa kojih su donijeli 486 medalja. Sa državnih prvenstava u 2016. godini plivači „Orke“ u protekloj godini u naš grad donijeli su 173 medalje, od čega čak 64 titule državnih prvaka. Devet plivača „Orke“ nalazi se na spisku perspektivnih plivača po normama plivačkog saveza, a plivači „Orke“ su pored velikog broja međunarodnih mitinga u protekloj godini učestvovali i na europskim prvenstvima, balkanskim prvenstvima i raznim reprezentativnim okupljanjima. Obarali su državne rekorde, a vrijedi izdvojiti da je samo Lana Pudar čak 17 puta popravljala vrijeme državnih rekorda.

U odnosu na protekli period, članstvo kluba je dodatno omasovljeno, te je klub rezultatski i organizacijski napredovao.

„Orka“ je u 2016. godini, pored plivačkog programa koji podrazumijeva vrhunsko plivanje, školu plivanja i rehabilitacijsko plivanje, organizovala i razne događaje za svoje članove poput biciklijada, izleta u prirodu, izleta na more, te razna druženja i okupljanja, koja su pokazala da Klub, pored sportske dimenzije, puno ulaže i u socijalno – obrazovni aspekt rada sa djecom i mladima.

Ono što je svakako činjenica, jeste da se „Orka“ u nešto više od pet godina postojanja uspjela pozicionirati kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u našem gradu i kao jedan od najboljih plivačkih klubova u Bosni i Hercegovini.

Najbolje rezultate u 2016. godini, odnosno top 10 najboljih plivača Kluba vodenih sportova „Orka“ u 2016. godini su: Karla Grubišić, Teodora Stanković, Eman Numić, Alanis Selimotić, Leopold Dankić, Kerim Sadiković, Lana Kaniža, Lana Pudar, Ivo Marić, a za najuspješnijeg takmičara u klubu u 2016. godini proglašena je četvrtu godinu za redom Anida Mahinić.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano