23. Maja 2019.

Oduzeto 230 kg sitno rezanog duhana

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dve odvojene akcija oduzeli su 230 kg sitno rezanog duhana u vrijednosti 36.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, na osnovu operativnog rada  pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duhan vlasništvo T.P., a  postupajući u skladu sa instrukcijama Tužtlaštva BiH.  Prilikom izvršenog pretresa  pronađeno je 150 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica.

Takođe, na osnovu operativnih saznanja na području opštine Živinice kod fizičkog lica pronađeno je 80 kg duhana, koji nije na propisan način obilježen akciznim markicama.

Protiv počinioca biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu – Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnovan sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovuotvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

V. B.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano