21. Februara 2019.

OHR pozvao Predstavnički dom PS BiH da usvoji izmjene Zakona o krivičnom postupku

ohr

Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini pozdravio je jednoglasno usvajanje amandmana na Zakon o krivičnom postupku BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“Uz napore i dobru volju koji su uloženi sa svih strana, mi ovo usvajanje smatramo važnim doprinosom podržavanju vladavine zakona i borbe protiv korupcije”, kazao je glasnogovornik OHR-a Mario Brkić za Fenu.

Ovaj korak u OHR ocjenjuju pozitivnim, te su pozvali poslanike u Predstavničkom domu PS BiH da sazovu hitnu sjednicu i bez daljeg odlaganja usvoje amandmane koje je podržao Dom naroda.

Delegati Doma naroda PSBiH juče su na sjednici usvojili izmjene Zakona o krivičnom postupku, a Zakon je trebalo mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda, koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakonskog rješenja, ali i da bi se sačuvao integritet pravosudnog sistema u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Dom naroda, takođe, je usvojio i zaključak kojim se traži od Predstavničkog doma PS BiH da ove izmjene Zakona razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano