26. Maja 2019.

Opštinski sud u Ljubuškom odbio žalbu u predmetu protiv Joze Rose i Drage Tomasa

Presuda 1

Opštinski sud u Ljubuškom, kojim je predsjedavao sudija Miro Jurić, donio je rješenje kojim je odbijena žalba Kantonalnog tužilaštva Široki Brijeg, a u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih Joze Rose i Drage Tomasa, kojima se na teret stavlja počinjenje krivičnog djela napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari.

Naime, rješenjem sudije za prethodni postupak od 29.5. odbijen je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Široki Brijeg za određivanje pritvora osumnjičenima, kao neutemeljen.

Branioci osumnjičenih Nada Dalipagić i Mario Buntić osporavali su da postoje razlozi za određivanje pritvora jer ne postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se sumnjiče, jer se sve temelji na indicijama i pretpostavkama.

Na isto rješenje kojim je odbijen prijedlog za određivanje pritvora, Kantonalno tužilaštvo Široki Brijeg uložilo je žalbu, ali je ista odbijena. To iz razloga što je Vijeće u cijelosti prihvatilo analizu svih dokaza koje je izvršila sutkinja za prethodni postupak, te da je dala valjane razloge za odbijanje prijedloga, a razlozi nisu dovedeni u pitanje žalbenim navodima Tužilaštva.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano