23. Maja 2019.

Optuženi u predmetu Adis Burić i drugi izjasnili se da nisu krivi

Sud-BiH1

Na ročištu za izjašnjavanje o krivici pred Odjelom II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, optuženi Adis Burić, Danko Dragoje, Edin Arnautović, Semir Habibija, Petar Bošnjak, Mario Bošnjak, Denis Tabaković, Igor Lečić, Slađan Dragićević, Almir Denjo, Valentina Sulić i Josip Ćužić izjasnili su se da nisu krivi, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 6. januara 2015. godine optužnicu, koja optužene: Burić Adisa, Dragoje Danka, Arnautović Edina, Habibija Semira, Bošnjak Petra, Bošnjak Marija, Tabaković Denisa, Lečić Igora, Dragićević Slađana, Denjo Almira, Sulić Valentinu i Ćužić Josipa tereti za počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

U optužnici se navodi da je Adis Burić organizovao i rukovodio grupom za organizovani kriminal, a ostali optuženi postali članovi te grupe, te su radi sticanja protivpravne imovinske koristi u periodu od aprila do septembra 2013. godine, djelujući kao grupa za organizovani kriminal, vršili neovlašteni međunarodni promet opojnih droga heroin i kokain, i to na području Bosne i Hercegovine i sa područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

R. K.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano