18. Jula 2019.

Optužnica protiv dvojice državljana Srbije za krijumčarenje migranata

hapsenje-lisice-(3)

Tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice državljana Srbije, osumnjičenih da su ilegalno prevozili migrante preko teritorije Hrvatske.

Tridesettrogodišnjak i godinu dana stariji muškarac optuženi su da su izvršili krivično djelo protivzakonito ulaženje, kretanja i boravak u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, objavljeno je na sajtu Državnog tužilaštva Hrvatske.

Tužilaštvo je navelo da postoji osnovana sumnja da su oni 9. maja sa nepoznatim licem na području BiH dogovorili da će za novčanu nagradu od 800 eura po licu u svojim vozilima ilegalno prevesti petoricu državljana Pakistana preko teritorije Hrvatske do granice sa Slovenijom, prenose hrvatski mediji.

Nakon što su, izbjegavajući graničnu kontrolu, državljani Pakistana iz BiH ušli u Hrvatsku, 33. godišnjak je u svoje vozilo registarskih tablica Srbije smjestio trojicu Pakistanaca, a 34. godišnjak u svoje vozilo, srpskih tablica, dvojicu državljana Pakistana, tvrde iz Tužilaštva.

U optužnici se navodi da su nakon toga vozilima krenuli prema granici Slovenije, ali su dalji ilegalni prevoz spriječili pripadnici Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Sudija Županijskog suda prihvatio je zahtjev Opštinskog tužilaštva u Splitu i obojici muškaraca odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogli pobjeći i time postati nedostupni pravosudnim organima Hrvatske.

(Srna)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano