23. Maja 2019.

Osjećaju li čelnici FS FBiH, poslije sramote u Goraždu, grižu savjesti?

53306935_2258504461083404_6819037627883192320_n

Ne stišava se bura oko sramotnog suđenja na utakmici u Goraždu, u kojoj je Velež drastično oštećen od strane sudije Kenana Bajraktarevića iz Orašja, i sve otvorenijih sumnji da FS BiH protežira Olimpik u borbi za prvaka Prve lige FBiH.

Snimak sa utakmice u Goraždu, u kome se, kroz 19 spornih suituacija, zorno pokazuje da je Velež “pokraden”, da se pobjednik znao i prije utakmice i da je sudija najveći krivac što je Velež doživio prvi prvenstveni poraz.

Navijači Veleža su ogorčeni sa FS FBiH, traže se hitne ostavke i smjene čelnih ljudi, a sve zarad regularnosti prvenstva i “kuhinja”, o kojima se sve glasnije priča. Optužbama na Savez pridružuju se i drugi klubovi, zahtijevaći da mešetari hitno napuste svoje funkcije.

Traži se ostavka Nediima Selimotića, predsjednika Komiteta za sudije i suđenje u FS FBiH, u koga mnogi upiru prste kao najvećeg krivca za dijeljenje pravde i čovjeka koji direktno protežira Olimpik. Iz FK Velež otvoreno ističu da je Nedim Selimotić čovjek odgovoran za delegiranje sudija, uz opasku da radi kao direktor firme Hercegovina auto, koja je u vlasništvu porodice Selimović iz Sarajeva. Treba li napomenuti da porodica Selimović upravlja Fudbalskim klubom Olimpik, pitaju se u Veležu.

Da li po pritiskom javnosti, tek Selimotić je za srijedu zakazao hitnu sjednicu Komiteta za sudije i suđenje FS FBiH, na kojoj će se, kako je najavljeno, pregledati snimak utakmice u Goraždu i izvršiti kompletna analiza suđenja na toj, ali na nekim drugim utakmicama.

Da li će muljatori i fudbalski grobari biti kažnjeni, prozvani punim imenom i prezimenom i zauvijek protjerani iz fudbala ili će se sve završiti u stilu “tresla se gora, rodio se miš”, ostaje da se vidi.

U suprotnom, nema svrhe dalje takmičenje u Prvoj ligi FBiH, a čelni ljudi saveza trebali bi promovisati Olimpika kao novog člana Premijer lige BiH.

Neka im je na savjest ako je uopšte imaju!

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano