23. Maja 2019.

Ostavite heroje da počivaju na miru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koordinacija temeljnih boračkih organizacija ARBiH u HNK i ratni komandanti ARBiH grada Mostara, povodom sapštenja Press centra SBB-a od 15. septembra, najoštrije osuđuju zloupotrebu lika i djela heroja Mostara i BiH, brigadnih generala rahmetli Midhada Hujdura Hujke i Arifa Pašalića, a sve u svrhu političkih i ličnih obračuna.

“Posebno je nedopustivo pogibije naših heroja stavljati u kontekst sumnjivih kriminalnih obračuna jer njihovi životi, herojska djela i okolnosti smrti nisu bili takvi”, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Midhad Hujdur Hujka je herojski poginuo u akciji oslobađanja Sjevernog logora prilikom deblokade grada Mostara, od granate ispaljene sa položaja HVO-a, a Arif Pašalić je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon rata

“Jedna od temeljnih obaveza boračkih organizacija je čuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., a samim tim i lika i djela naših heroja, te vas sve upozoravamo da nećemo nikome dozvoliti da radi ličnih i dnevnopolitičkih interesa, manipuliše našom borbom i onima koji su dali svoje živote za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu. Gospodo političari, pustite naše heroje da počivaju u miru, jer oni su to zaslužili, a Vi ako želite pomoći boračkoj populaciji, nemojte to raditi dirajući u svetinje, nego pomozite u donošenju najpovoljnijih zakonskih rješenja za dobrobit cjelokupne boračke populacije”, navodi se u saopštenju, koje potpisuju Savez RVI HNK, JOB HNK “Unija veterana”, UG DNRP “Zlatni ljiljan” HNK i OPŠiPB HNK.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano