23. Maja 2019.

Otežano odvijanje saobraćaja na ulazu u Mostar i u Donjoj Mahali

cz

Na području MUP-a HNK-a tokom protekla 24 sata registrovano je 5 krivičnih djela, 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira i 8 8 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Prema informaciji Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar intervenisali na Miljkovićima od 21,05 do 22,30 sati, gdje su se zapalile stare gume. U Zvirovićima i na Karaotoku opština Čapljina), vatrogasci su imali intervencije prilikom uklanjanja kamena sa saobraćajnice i uklanjanja drveća s puta.

Iz EP BiH i JP-a EP HZHB izvještavaju da je snabdijevanje električnom energijom uredno. Trenutno je bez snabdijevanja dio Međugorja (prema Kukavcu).

Iz JP Vodovod Mostar ističu da je snabdijevanje vodom uredno i odvija se bez većih poteškoća.

Saobraćaj se odvija sporije zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), od raskrsnice kod Franjevačke crkve do mosta Hasana Brkića.

Zbog radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Razvitka). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Takođe, sporije odvijanje saobraćaja očekivati je na: M 6.1 u Posušju (raskršće cesta M-6.1 i R-420), M 16.2 Jablanica-Prozor Rama i M 17 Konjic –Jablanica.

A. P.
Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano