19. Juna 2019.

Otkriven muškarac koji je ispisao uvredljive grafite kod džamije u Prijedoru

otkriven-muskarac-koji-je-ispisao-uvredljive-grafite-kod-dzamije-u-prijedoru-prijedor-grafit_5c922d7bbf038

Policija u Prijedoru identifikovala je osobu inicijala B. P. (1981) iz tog grada, zbog sumnje da ispisala grafite u neposrednoj blizini Čaršijske džamije.

Fena nezvanično saznaje da je ispitan Bojan Pećanac.

Iz Policijske uprave Prijedor su saopštili da se B. P. sumnjiči da je izvršio krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

Tereti se da je 4. i 5. marta 2019. godine, u ulici Muharema Suljanovića, na zidu pomoćnog objekta-garaže koja se nalazi u neposrednoj blizini vjerskog objekta, te ispred ulaza u navedeni objekt, ispisao grafite “ISHS“, “NIKA“, kao i četiri ćirilična slova S.

Grafite istog sadržaja osumnjičeni je, takođe, ispisao na stambenoj zgradi, koja se nalazi u ulici Muharema Suljanovića, zatim u ulici Branislava Nušića na asfaltnoj podlozi ispred ulaza u vjerski objekat, kao i na mostu u mjestu Čarakovo, navode iz policije.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv B. P. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Prijedor su ranije osudili uvredljive grafite u haremu Čaršijske džamije u Prijedoru i na garaži tog vjerskog objekta.

“U vrijeme kada sve više govorimo o suživotu, toleranciji i sprečavanju djela nastalih iz mržnje, još ima onih koji su zadojeni fašizmom i mržnjom”, saopštili su iz Medžlisa Islamske zajednice, uz osudu takve vandalske radnje.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano