20. Maja 2019.

Otpušten reditelj filmova "Čuvari galaksije" zbog neprimjerenih tweetova

Film-Guardians_of_the_Galaxy_15135

Reditelj filma “Čuvari galaksije 3” James Gunn otpušten je zbog starih tweetova, u kojima se šalio na teme, kao što su pedofilija i silovanje.

“Uvredljive sadržaje i stavove koji su otkriveni na Jamesomom nalogu na Twitreru nemoguće je braniti, oni se ne poklapaju sa vrijednostima našeg studija, pa smo s njim prekinuli sve poslovne odnose”, saopštio je predsjednik kompanije Walt Disney Alan Horn.

Od početka scenarista i reditelj fimova franšize “Čuvari galaksije”, Gunn je od tog Marvelovog opskurnog stripa napravio komičnu svemirsku operu sa retro muzikom, koja je postala veliki hit. Dva filma iz ove franšize su do sada u svijetu zaradila više od milijardu i po dolara.

Gunn se juče, nakon otpuštanja zbog starih tweetova, izvinio i iznio slične stavove kao na Twitteru dan ranije.

“Moje riječi od prije gotovo deceniju bile su potpuno neuspio i nesretan pokušaj da budem provokativan. Već dugo godina žalim zbog njih, ne zato što uopšte nisu bile duhovite, zato što su bile glupe, neuviđavne i što sigurno nisu bile provokativne, kako sam se nadao, već i zato što one ne odražavaju mene kakav sam danas”, izjavio je Gunn.

Disney nije najavio ko će zamijeniti Gunna na mjestu reditelja “Čuvara galaksije 3”.

(Beta)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano