21. Maja 2019.

Otvoren prvi Sajam boračkih zadruga HNK-a

U sklopu „Dana promocije zapošljavanja boraca“, Ministarstvo za pitanja boraca Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je organizovalo „Prvi sajam boračkih zadruga u HNK“.

Na Šetalištu u Mostaru boračkih zadruge na štandovima promovisale su svoje proizvode, približivši ih javnosti i potencijalnom tržištu.

„Zahvaljujući Programu Vlade HNK utemeljena je 21 boračka zadruga s 214 zadrugara sa bračkim statusom, oko 17 zaposlenih i više od 200 sezonskih radnika i kooperanata. Obrađuju približno 70.000 ha zemljišta. Dakle, bilježimo uspon u radu. Program nastavljamo i dalje s ciljem poticanja obrta boraca, porodičnih poljoprivrednih gospodarstva i samozapošljavanja boračkih poljoprivrednika“, rekao je obraćajući će prisutnima Oliver Soldo, ministar za pitanja boraca HNK.

Soldo je podsjetio i na realizovanje Programa „Projekti i mogućnosti zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca“, u sklopu kojega je u protekloj godini zaposleno 36 lica.

„Program zapošljavanja nastavljamo i  ove godine, te ćemo obuhvatiti  i djecu ratnih vojnih invalida“, rekao je ministar Soldo.

Na današnjem Sajmu, na kome je učestvovalo četrnaest izlagača iz Hercegovine, prisutni su bili ministri u Vladi HNK: Slađan Bevanda i dr.sc. Rašid Hadžović i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano