24. Aprila 2018.

Otvorena izložba Emila Bobanovića Ćolića

U Galeriji Aluminij Mostar sinoć je otvorena izložba 91. godišnjeg slikara Emila Bobanovića Ćolića, nazvana „Strast za životom“, na kojoj se on predstavio s 54 slike različitih formata

O izložbi su govorili Antun Karaman i Marin Ivanović, a na kraju se obratio i 91. godišnji slikar, koji je sve prisutne oduševio svojom vitalnošću i energijom.

Izložba će biti otvorena do 21. aprila.

Emil Bobanović Čolić rođen je 1926. godine u Kuni, na poluostrvu Pelješcu. Školu primijenjene umjetnosti, u klasi Ante Kaštelančića, završio je u Splitu. Jedno je vrijeme radio kao nastavnik u Mostaru, a onda se zaputio u Zagreb, gdje je diplomirao slikarstvo kod Mladena Veže i književnost kod dr. Marina Franičevića u Zagrebu. Izlagao je u mnogim zemalja svijeta, na desetinama samostalnih i gupnih izložbi, a u Firenci je 2001. godine, na svjetskoj izložbi Biennale internazionale dell’ arte contemporanea, nagrađen medaljom Lorenzo il Magnifico i diplomom u selekciji skulptura. Dobitnik je i brojnih drugih nagrada i priznanja. Živi i stvara na Pelješcu, u Labinu i u italijanskoj Monzi.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano