19. Juna 2019.

Otvoreni poziv mladim Grada Mostara za učešće na javnoj tribini ''Pet do dvanaest''

vizual

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar), Vijeće mladih Grada Mostara (VMGM) i Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević) organizuju javnu tribinu simboličnog naziva ”Pet do dvanaest”, namijenjenu susretu mladih Grada Mostara s kandidatima za Opšte izbore 2018. godine, koji spadaju u kategoriju mladih do 30 godina.

Javna tribina održaće se 18. septembra s početkom u 11,55 sati u prostorijama OKC-a Abrašević u Mostaru. Otvoreni poziv za učešće na javnoj tribini za sve mlade Grada Mostara biće objavljen na službenim web stranicama i socijalnim mrežama organizatora događaja od ponedeljka, 6. avgusta i biće otvoren do petka, 31. avgusta.

Cilj ove javne tribine je pružiti priliku mladima Mostara da učestvuju u konstruktivnom dijalogu s predstavnicima podmlatka političkih opcija i da imaju priliku postavljati pitanja o mogućnostima doprinosa lokalnoj zajednici. Javna tribina je koncipirana tako da svaki predstavnik pozvane političke opcije ima dovoljno vremena da predstavi svoj politički plan, izloži svoje motive i program rada svoje političke opcije usmjeren ka načinima poboljšanja položaja mladih u Gradu Mostaru.

Povod organizovanju ove javne tribine je činjenica da Gradsko vijeće Grada Mostara formalno ne postoji od 2012. godine, te da lokalni izbori u Gradu nisu održani 10 godina. U skladu s tim, generacije mladih ovoga Grada nikada nisu imali priliku da biraju i budu birani. LDA Mostar, VMGM i OKC Abrašević će i u budućnosti, baš kao i u prethodnom periodu, akcenat stavljati na mlade, te im pružati priliku i mogućnost da slobodno, demokratski i argumentovano, u duhu kulture dijaloga, iznesu svoja mišljenja i stavove.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano