21. Februara 2019.

Pandurević: SDS sutra predlaže izmjene Zakona o akcizama

viCk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTUdRN01EQV8vN2VhMzIzYmRiNzljMzhmYjFhNTMwNTllODc1MzI2ODcuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Klub poslanika Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uputiće sutra u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku.

“Očekujemo da nas podrže sve kolege koje su i prošli put bile protiv povećanja akciza, ali i oni koji su u međuvremenu shvatili da građani ne mogu izdržati ovolika poskupljenja”, rekla je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu predsjedavajuća ovog kluba Aleksandra Pandurević.

Izmjenama i dopunama, kako je pojasnila, stavio bi se van snage zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.

Tvrdi da je sadašnje smanjenje cijene goriva od pet feninga u RS samo “kozmetičko i predizborno”, budući da Vlada RS-a, kako je rekla, očigledno štiti “interese pojedinaca iz vlasti i naftnog kartela”.

“Građani su protestima rekli šta misle, a svaka ozbiljna i odgovorna vlast treba to da shvati i reaguje, da radi u interesu naroda. Vlast je ta koja treba da služi narodu, a ne obrnuto”, rekla je Pandurević.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano