21. Juna 2019.

Parni valjak proglašen najboljom grupom 2018. godine

parni-valjak-2016-by-darko-drinovac_small

Emisija “Music Pub Zlatka Turkalja” 2. programa Hrvatskog radija dodijelila je prve godišnje muzičke nagrade, među kojima je jedan od laureata i Parni valjak. Jedan od najdugovječnijih pop rock sastava naših prostora dobio je nagradu za najbolju grupu 2018. godine.

Osim sjajnih koncerata, zbog kojih se Parni valjak može svrstati među najbolje live bendove u regiji, 2018. godinu obilježio je i njihov novi studijski album “Vrijeme”, koji je objavljen točno prije mjesec dana. Stoga je ova nagrada stigla u pravi trenutak, u sedmici kad se “Vrijeme” nalazi na samom vrhu Top 40 liste najprodavanijih domaćih albuma.

Na albumu se nalazi ukupno 13 pjesama za koje je muzikui i tekstove uradio Husein Hasanefendić Hus, dok su gitarist Marijan Brkić Brk i Hus produkovali cijeli album. Pjesme su snimane u RSL studiju u slovenskom Novom Mestu, a među njima se nalaze i već dobro poznati hitovi: “Vrijeme”, “Prolazi sve, zar ne”, “Samo ti (Norma Belle)”, “Kad nemaš kud” feat. Tina Kresnik, “Opet se smijem”, “Ljubav”, “Za malo nježnosti” i aktualni singl “Otkud ti pravo” iza čijeg vizualnog identiteta stoji multimedijalni umjetnik Dalibor Barić koji je radio i likovno oblikovanje albuma.

D. V.

(NovaSloboda.ba)

 

Foto: Darko Drinovac

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano