19. Juna 2019.

Petoro ubijenih, desetine ranjenih u "noći nasilja" u Chicagu

CHICAGO, IL - AUGUST 5 : Chicago Police officers and detectives investigate a shooting where multiple people were shot on Sunday, August 5, 2018 in Chicago, Illinois. In the last 24 hours over 30 people have been shot and at least 2 killed across Chicago including five mass shootings, where four or more victims were shot at one location. (Photo by Joshua Lott/Getty Images)

Vatra je otvorena na 44 osobe širom Chicaga u nedelju, javili su američki mediji, uz petero ubijenih u valu nasilja koje je policija nazvala “potpuno neprihvatljivim”.

Načelnik policijske patrole Chicaga Fred Waller izjavio je na konferenciji za novinare u nedelju popodne da su neke pucnjave bile “ciljane” i povezane sa sukobima bandi.

“Grad Chicago doživio je noć nasilja. Incidenti s nasumičnom ili ciljanom pucnjavom na našim ulicama potpuno su neprihvatljivi”, kazao je.

CNN je javio da su se višestruke pucnjave desile između ponoći i dva sata ujutro po lokalnom vremenu, dok ih se deset pucnjava desilo samo u trosatnom periodu od 1,30 sati.

Naoružani napadači otvorili su vatru na grupu ljudi, saopštila je policija i dodala da je među ranjenima 11. godišnji dječak.

Chicago je zabilježio skoro 20. godišnji rekordan broj ubistava u 2016. godini, što je navelo predsjednika Donalda Trumpa na redovne kritike gradskih vlasti zbog učestalog nasilja.

Waller je, međutim, izjavio da je do sada u ovoj godini smanjen broj pucnjava u Chicagu za 30 posto, dok je broj ubistava opao za  25 posto.

“To nikako ne možemo smatrati pobjedom, ali nastavljamo da se krećemo u pravom smjeru”, kazao je.

Takođe je saopštio da je više od 5.500 komada nelegalnog vatrenog oružja zaplijenjeno s gradskih ulica.

“Obećavam ovom gradu da nećemo biti poraženi. Svi mi živimo u ovom gradu. Svi želimo da naš grad bude sigurniji”, izjavio je Waller na konferenciji za novinare, prenosi AFP.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano