19. Aprila 2019.

Plenković o Vučićevoj izjavi: Što je previše, previše je

plenkovic_press_200120171

Izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio kao veliko pretjerivanje, ustvrdivši pritom kako se dobro zna da se rat vodio na teritoriji Hrvatske, a ne Srbije, da je Miloševićev velikosrpski režim izvršio agresiju na Hrvatsku i da je “Oluja” okončala okupaciju Hrvatske, javlja Hina.

“Mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja došla je 1998. godine i zaokružila našu teritorijalnu cjelovitost, a što se izjave tiče i poređenja koje se odnose na holokaust, što je previše, previše je”, rekao je Plenković u nedelju novinarima tpkom dolaska na vojvodin prijem u Alkarske dvore u Sinju, gdje se danas održava 303,. Sinjska alka.

Premijer je, takođe, poručio da Hrvatska želi politiku pomirenja, saradnje i dobrosusjedstva, zbog čega je bitno suočiti se s prošlošću i utvrditi istinu.

Izjavu Vučića koji je u subotu naveče u Bačkoj Palanci na centralnom komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe, rekao da je “Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba” ranije su osudili i drugi političari.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u nedelju kako izjave Vučića ne doprinose uspostavljanju i normalizaciji odnosa između Hrvatske i Srbije, dok predsjednik saborskog Kluba poslanika HDZ-a Branko Bačić smatra kako je važno i da Milorad Pupovac iskaže svoj stav o toj Vučićevoj izjavi.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano