20. Maja 2019.

Plesači mostarskog “Flasha" i iz Zagreba se vratili okićeni medaljama

Na proteklom međunarodnom takmičenju, održanog ovog vikenda u Zagrebu, plesni studio “Flash” iz Mostara ostvario je odlične rezultate i predstavio Mostar i BiH u najboljem svijetlu.

Međunarodno takmičenje International Winter Dance Open 2018. Zagreb je trajalo dva dana (15.12. i 16.12.) i okupilo je preko 3 500 takmičara iz više evropskih zemalja (Slovenija, Mađarska, Italija, Hrvatska, BiH, Makedonija, Srbija… )

Plesni studio “Flash” učestvovao je sa 45 plesača, koji su izveli 4 koreografije.

Ostvareni su sljedeći plasmani:

1. mjesto Show Dance Kids, produkcija – “Noć Vještica”

3.mjesto Show Dance Junior, grupa – “Egipat”

1. mjesto Show Dance Junior, produkcija – “Wonderland Party

1. mjesto Character, Senior, grupa – “Esmeralda”

Osim takmičarskog dijela, plesači su tokom boravka u Zagrebu imali priliku posjetiti znamenitosti grada Zagreba, muzeje, te adventske koncerte, čime su upotpunili svoje putovanje i stvorili nezaboravne uspomene.

U narednom periodu, Plesni studio “Flash” ima zakazane performanse povodom Dana Muzičkog centra “Pavarotti” (20.12.2018), gostovanje na godišnjem koncertu Mostarskih Mažoretkinja (21.12.2018) te u Narodnom pozorištu (30.12.2018) na Dodjeli novogodišnjih paketića za djecu Dječjeg Doma Mostar i djecu iz porodica težeg materijalnog stanja, u organizaciji UG Zajedno za naš grad.

Plesna sezona 2018/2019. je počela izvanredno, obzirom da su i u novembru, na međunarodnom plesnom takmičenju u Splitu (Dalmatian Dance Trophy 2018) ostvarili izuzetan plasman sa 6 prvih mjesta u različitim plesnim disciplinama.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano