20. Maja 2019.

Plivači „Orke“ imali klupske i reprezentativne nastupe u Sarajevu i Turskoj

Proteklog vikenda plivačice i plivači Kluba vodenih sportova „Orka“ iz Mostara imali su klupske i reprezentativne nastupe.

Dio plivača nastupio je na 2. međunarodnom plivačkom mitingu „Velež cup 2019“, koji je u subotu održan u Sarajevu na Olimpijskom bazenu Otoka i na kome je učestvovalo oko 300 plivača iz 20 klubova.

Na ovom mitingu „Orku“ je predstavljalo 19 plivačica i plivača: Zlatan Berberović, Marko Samardžić, Benjamin Mekić, Luka Koprena, Toni Raić, Danis Harmandić, Teodora Stanković, Dora Jonlija, David Azinović, Ema Šunjić, Monika Terzić, Nidal Salčin, Eddi Redžić, Nejla Ćerimagić, Leon Špec, Tarik Đozlić, Ishak Rahimić, Ivan Drlja i Jan Đonko.

„Orka“ je na ovom mitingu osvojila ukupno 10 medalja, i to jednu zlatnu, četiri srebrne i pet bronzanih medalja. Osvajači medalja su: Teodora Stanković (jedna zlatna i tri srebrne medalje), Danis Harmandić (tri bronzane medalje), Nejla Ćerimagić (dvije bronzane medalje) i Ishak Rahimić jednu srebrnu medalju.

Proteklog vikenda, 10 plivačkih reprezentativaca naše zemlje učestvovalo je na Internacionalnom plivačkom mitingu pod nazivom “I ST Turkcell Edirne 2019”. Organizator ovog mitinga bio je Plivački savez Turske. Među 10 reprezentativaca, našla su se i dva člana mostarske „Orke“, Bakir Hadžimahović i Kerim Sadiković, a u stručnom štabu reprezentacije na ovom takmičenju bila je i trenerica „Orke“ Alena Ćemalović. Na mitingu je plivalo ukupno 300 plivača iz 7 zemalja: Turske, Azerbejdžana, Rusije, Makedonije,  Kosova, Ukrajine i BiH.

Kerim Sadiković je u disciplinama 50, 100 i 200 metara prsno plivao u finalima, a u disciplini 100 metara prsno osvojio je četvrto mjesto, gdje je bez medalje ostao za svega par stotinki.

Već narednog vikenda, plivači „Orke“ putuju u Herceg Novi, gdje će učestvovati na jakom međunarodnom plivačkom mitingu „XXIV Montenegro mimosa cup“, na kome će učestvovati oko 400 plivača iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Albanije, Rusije, Kosova, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano