21. Februara 2019.

Plivački miting „Orka - Arena Cup“ nadmašio sva očekivanja

U subotu je gradski bazen u Mostaru, bio domaćin drugog međunarodnog plivačkog mitinga „Orka – Arena Cup“, koji je okupio blizu 400 plivača iz 27 klubova, koji su došli iz Bosne i Hercegovine, Srbije, USA i Norveške.

Plivački spektakl, koji još nije bio na ovakav način upriličen u našem gradu, organizirali su Klub vodenih sportova „Orka“ i “Arena sport centar“.

Mostar je u subotu bio centar plivanja ne samo u našoj državi, nego i u regiji. Veliki broj gledalaca i gostiju mitinga zasigurno će iz Mostara ponijeti najljepše uspomene i utiske, a po njihovim riječima bili su oduševljeni prijemom domaćina i samom organizacijom mitinga.

Pozdravne riječe svim učesnicima mitinga uputili su predsjednik „Orke“ prof.dr. Damir Đedović i predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić. Miting je otvorio gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić, koji je rekao da je i ovaj miting dokaz da je grad Mostar uistinu grad sporta, te je izraziosvoje veliko zadovoljstvo organizacijom mitinga i odzivom velikog broja plivača i gostiju.

Domaćini, plivači Kluba vodenog sportova „Orka“ su na ovom mitingu osvojili ukupno 56 medalja: 18 zlatnih, 20 srebrnih i 18 bronzanih medalja.

Na mitingu su učestvovali neki od najboljih plivača u našoj državi, a organizatori mitinga su, uz pomoć svojih sponzora i partnera mitinga osigurali veoma bogat nagradni fond.

Na mitingu je oboren i jedan državni rekord, a njegova vlasnica je jedna od najboljih mladih plivačica u našoj državi i regiji Lana Pudar iz KVS „Orka“, koja je u disciplini 50m delfin postavila novi državni rekord u kadetskoj konkurenciji, u vremenu 30.12.

Najbolji u svojim kategorijama bili su:

  • Žene 2001. i starije Anida Mahinić KVS „Orka“ Mostar; Muškarci 2001. i stariji Adi Mešetović PK „Olymp“ Banja Luka,
  • Žene 2002./03. Hena Mešić PK „Sport time“ Sarajevo; Muškarci 2002./03. Arman Livadić PK „Sport time“ Sarajevo,
  • Žene 2004./05. Milana Lukić PK „22 April Banja Luka“; Muškarci 2004./05. Tarik Trgo PK „Bosna“ Sarajevo,
  • Žene 2006. /07. Lana Pudar KVS „Orka“ Mostar; Muškarci 2006./07. Kristian Alpeza APK „Zrinjski“ Mostar,
  • Žene 2008./09. Sofija Milivojević Sportski savez Kragujevca; Muškarci 2008./09. Emel Ljubuškić PK „Sport time“ Sarajevo,
  • Žene 2010. i mlađe Ajna Jamaković PK „Sharks“ Sarajevo; Muškarci 2010. i mlađi Tarik Marić PK „Velež“ Mostar.

U konkurenciji 27 klubova najbolji su bili:

  1. mjesto; PK „Sport Time“ Sarajevo
  2. mjesto KVS „Orka“ Mostar
  3. mjesto APK „Zrinjski“ Mostar

Najvrijednije rezultate mitinga u muškoj i ženskoj konkurenciji isplivali su Adi Mešetović iz PK „Olymp“ Banja Luka i Anida Mahinić iz KVS „Orka“ Mostar.

Iz KVS„Orke“ i Arene sport centar kažu su da su veoma zadovoljni organizacijom ovog mitinga, te da već sad mogu reći da će ovaj miting prerasti u tradicionalni, da će za narednu godinu još bolje pripremiti i organizovati ovaj sportski događaj, koji je Mostar velikim slovima stavio na plivačku mapu naše države. Prema riječima svih učesnika ovog mitinga, i naredne godine će se odazvati na ovaj miting sa još većim brojem plivača.

Iz KVS „Orka“ poručuju da je organizacijom ovog mitinga plivanje u našem gradu podignuto na još jedan veći nivo, te da je i ovaj miting i njegova posjećenost dokaz da je plivanje u našem gradu, zasigurno jedan od najpopularnijih i najmasovnijih sportova.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano