23. Maja 2019.

Po indeksu nelegalne trgovine BiH na 74 mjestu među 84 zemlje

anode_6

Bosna i Hercegovina je po danas objavljenom Globalnom izvješću o indeksu nelegalne trgovine, na 74 mjestu među 84 zemlje, saopštila je Američka privrednakomora u Srbiji (AmCham).

Izvještaj o rangiranju 84 zemlje po indeksu nelegalne trgovine, objavio je u Bruxellesu “The Economist Intelligence Unit” (EIU), svjetski lider u globalnim biznis istraživanjima, koji posluje unutar grupacije “Ekonomist”.

Zemlje, među kojima su prvi put i one iz balkanske regije, izabrane su tako da daju što reprezentativniji pregled situacije na svjetskom nivou, imajući u vidu različitosti geografskih područja, broja stanovnika i nivoa razvoja. Tako je Srbija na 57 mjestu, a Crna Gora na 63 mjestu spiska, prenose beogradski mediji.

Posmatrane su četiri kategorije: angažovanje vlade, carinsko okruženje, trgovina i transparentnost, i ponuda i potražnja, a svaka kategorija obuhvata između dva i pet indikatora.

Rezultati izvještaja biće detaljno predstavljeni 20. juna u Beogradu, na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji  “Nelegalna trgovina i siva ekonomija međunarodna i lokalna perspektiva”.

Na konferenciji će se razgovarati o ključnim izazovima i narednim koracima u suzbijanju nelegalne trgovine i sive ekonomije u Srbiji i na Balkanu, u cilju stvaranja povoljnije poslovne klime.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano